Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest kilka takich potraw, na których po wystudzeniach tworzy się brzydka warstwa potocznie zwana kożuchem. Kożuch na mleku, budyniu, gęstej zupie czy sosie nie jest ani apetyczny ani estetyczny. Dlatego lepiej zapobiegać jego powstawaniu.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Mleko 1. podczas gotowania lub zaraz po przelaniu do szklanek/kubków mleko trzeba spienić tzn. na powierzchni wytworzyć pianę za pomocą specjalnej miotełki lub spieniacza 2. gdy mleko zacznie się gotować wrzucamy kostkę lodu Budyń 1. po ugotowaniu i przełożeniu do salaterki przykrywamy go szczelnie folią spożywczą 2. wierzch budyniu po ugotowaniu posypujemy cukrem /zwykłym lub pudrem/ 3. wierzch ciepłego budyniu posypujemy cienkimi wiórkami masła - masło się roztopi i utworzy cienką tłustą warstwę ochronną Gęsta zupa lub sos 1. na ciepłą zupę /lub sos/ kładziemy cienkie wiórki masła lub przeciągamy po powierzchni sosu/zupy kawałkiem masła nabitego na widelec - dzięki temu wytworzymy cienką tłustą warstwę ochronną.