Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska lub danie głównie,jest bardzo syte i smaczne.Cukinia jest lekko chrupiąca.Serdecznie Wam polecam:)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 471
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16704
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 398
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 471
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16704
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 398
Składniki
Cukinię pokrojoną na 2,5 cm krążki wydrążyć łyżką z nasion. Położyć na patelni ,na której będziemy ją smażyć. Na spód ułożyć po 3 plasterki szynki. Na szynkę położyć ser pokrojony w plasterki.
Na ser dać pomidora pokrojonego w plastry,a po bokach ułożyć paski papryki. Posolić i popieprzyć. Na pomidora znów dać plasterek sera i pomidora,również posolić. Przykryć cienkim plastrem cukinii.
Na patelnię dać masło klarowanie,przykryć i dusić na małym ogniu około 7min. Po tym czasie odkryć patelnię,by soki jakie puściła cukinia odparowały, a potrawa się podsmażyła.
Smacznego życzę!