Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska lub danie głównie,jest bardzo syte i smaczne.Cukinia jest lekko chrupiąca.Serdecznie Wam polecam:)
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 206
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 84
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 206
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 84
Składniki
Cukinię pokrojoną na 2,5 cm krążki wydrążyć łyżką z nasion. Położyć na patelni ,na której będziemy ją smażyć. Na spód ułożyć po 3 plasterki szynki. Na szynkę położyć ser pokrojony w plasterki.
Na ser dać pomidora pokrojonego w plastry,a po bokach ułożyć paski papryki. Posolić i popieprzyć. Na pomidora znów dać plasterek sera i pomidora,również posolić. Przykryć cienkim plastrem cukinii.
Na patelnię dać masło klarowanie,przykryć i dusić na małym ogniu około 7min. Po tym czasie odkryć patelnię,by soki jakie puściła cukinia odparowały, a potrawa się podsmażyła.
Smacznego życzę!