Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa i kolorowa zupa krem, koniecznie z kminkiem i jabłkiem. Taka zupa w jednym garze :)
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Kapustę poszatkować , jabłko obrać pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Przygotować większy saganek. Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na oleju w dobrze rozgrzanym saganku. Dodać małe kawałki jabłka i podsmażyć razem z cebulą. Dodać kapustę, i chwilę przesmażyć, mieszając. Zalać bulionem i winem. Obrać ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, selera, imbir pokroić w plasterki, pora w krążki i dodać do garnka Doprawić solą, pieprzem, cukrem, kminkiem i gotować do miękkości 40 minut Gotową zupę zblendować. Na koniec delikatnie zakwasić octem. Podawać z kleksem jogurtu i prażonymi pestkami dyni.