Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa i kolorowa zupa krem, koniecznie z kminkiem i jabłkiem. Taka zupa w jednym garze :)
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w prz...
Odsłon: 1597
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 565
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 464
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w prz...
Odsłon: 1597
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 565
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 464
Składniki
Kapustę poszatkować , jabłko obrać pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Przygotować większy saganek. Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na oleju w dobrze rozgrzanym saganku. Dodać małe kawałki jabłka i podsmażyć razem z cebulą. Dodać kapustę, i chwilę przesmażyć, mieszając. Zalać bulionem i winem. Obrać ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, selera, imbir pokroić w plasterki, pora w krążki i dodać do garnka Doprawić solą, pieprzem, cukrem, kminkiem i gotować do miękkości 40 minut Gotową zupę zblendować. Na koniec delikatnie zakwasić octem. Podawać z kleksem jogurtu i prażonymi pestkami dyni.