Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa i kolorowa zupa krem, koniecznie z kminkiem i jabłkiem. Taka zupa w jednym garze :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8308
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13140
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 466
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8308
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13140
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 466
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Kapustę poszatkować , jabłko obrać pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Przygotować większy saganek. Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na oleju w dobrze rozgrzanym saganku. Dodać małe kawałki jabłka i podsmażyć razem z cebulą. Dodać kapustę, i chwilę przesmażyć, mieszając. Zalać bulionem i winem. Obrać ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, selera, imbir pokroić w plasterki, pora w krążki i dodać do garnka Doprawić solą, pieprzem, cukrem, kminkiem i gotować do miękkości 40 minut Gotową zupę zblendować. Na koniec delikatnie zakwasić octem. Podawać z kleksem jogurtu i prażonymi pestkami dyni.