Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa i kolorowa zupa krem, koniecznie z kminkiem i jabłkiem. Taka zupa w jednym garze :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 923
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 923
Składniki
Kapustę poszatkować , jabłko obrać pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Przygotować większy saganek. Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na oleju w dobrze rozgrzanym saganku. Dodać małe kawałki jabłka i podsmażyć razem z cebulą. Dodać kapustę, i chwilę przesmażyć, mieszając. Zalać bulionem i winem. Obrać ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, selera, imbir pokroić w plasterki, pora w krążki i dodać do garnka Doprawić solą, pieprzem, cukrem, kminkiem i gotować do miękkości 40 minut Gotową zupę zblendować. Na koniec delikatnie zakwasić octem. Podawać z kleksem jogurtu i prażonymi pestkami dyni.