Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolkę edamame gotuje się ok. 4 min, makaron średnio 7-8 min, więc jakby nie liczyć w niecałe 15 minut obiad mamy gotowy. Fasolkę można zastąpić groszkiem lub bobem.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5806
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12628
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 302
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5806
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12628
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 302
Składniki
Makaron i edamame gotuję według przepisu na opakowaniu.
Na patelni podgrzewam oliwę i wrzucam pokrojony czosnek i papryczkę chili. Podsmażam na średnim ogniu pilnując żeby czosnek się nie przypalił. Dodaję ugotowaną fasolkę, doprawiam solą i pieprzem. Mieszam i gotuję ok. 3 min.
Dodaję ugotowany makaron, śmietankę i koperek. Mieszam chwilę. Skrapiam sokiem z cytryny. Na talerzu, gotowe danie posypuję płatkami chili.