Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolkę edamame gotuje się ok. 4 min, makaron średnio 7-8 min, więc jakby nie liczyć w niecałe 15 minut obiad mamy gotowy. Fasolkę można zastąpić groszkiem lub bobem.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326225
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12033
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16679
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5394
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326225
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12033
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16679
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5394
Składniki
Makaron i edamame gotuję według przepisu na opakowaniu.
Na patelni podgrzewam oliwę i wrzucam pokrojony czosnek i papryczkę chili. Podsmażam na średnim ogniu pilnując żeby czosnek się nie przypalił. Dodaję ugotowaną fasolkę, doprawiam solą i pieprzem. Mieszam i gotuję ok. 3 min.
Dodaję ugotowany makaron, śmietankę i koperek. Mieszam chwilę. Skrapiam sokiem z cytryny. Na talerzu, gotowe danie posypuję płatkami chili.