Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolkę edamame gotuje się ok. 4 min, makaron średnio 7-8 min, więc jakby nie liczyć w niecałe 15 minut obiad mamy gotowy. Fasolkę można zastąpić groszkiem lub bobem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1779
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 397
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21894
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1779
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 397
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21894
Składniki
Makaron i edamame gotuję według przepisu na opakowaniu.
Na patelni podgrzewam oliwę i wrzucam pokrojony czosnek i papryczkę chili. Podsmażam na średnim ogniu pilnując żeby czosnek się nie przypalił. Dodaję ugotowaną fasolkę, doprawiam solą i pieprzem. Mieszam i gotuję ok. 3 min.
Dodaję ugotowany makaron, śmietankę i koperek. Mieszam chwilę. Skrapiam sokiem z cytryny. Na talerzu, gotowe danie posypuję płatkami chili.