Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolkę edamame gotuje się ok. 4 min, makaron średnio 7-8 min, więc jakby nie liczyć w niecałe 15 minut obiad mamy gotowy. Fasolkę można zastąpić groszkiem lub bobem.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2977
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 52
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 64
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2977
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 52
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 64
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Makaron i edamame gotuję według przepisu na opakowaniu.
Na patelni podgrzewam oliwę i wrzucam pokrojony czosnek i papryczkę chili. Podsmażam na średnim ogniu pilnując żeby czosnek się nie przypalił. Dodaję ugotowaną fasolkę, doprawiam solą i pieprzem. Mieszam i gotuję ok. 3 min.
Dodaję ugotowany makaron, śmietankę i koperek. Mieszam chwilę. Skrapiam sokiem z cytryny. Na talerzu, gotowe danie posypuję płatkami chili.