Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie, dla miłośników owoców morza
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1079
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2874
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 968
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1733
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14704
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1079
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2874
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 968
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1733
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14704
Składniki
Makaron należy 10 minut moczyć w zimnej wodzie, po czym przelać wrzątkiem , a następnie zimną wodą by się nie skleił.
Marchew i piertuszke pokroić w paseczki i poddusić by lekko zmiękły
Na drugiej patelni,wlewamy olej, i posiekany czosnek, gdy się rozgrzeje wrzucamy krewetki, a do nich posiekaną papryczkę chilli. Skrapiamy je również sosem sojowym, a pod koniec smażenia dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Do podduszonych wcześniej warzyw, na rozgrzaną patelnie dodajemy makaron,starty imbir, sok z limonki, pokrojone drobno orzechy nerkowca (lub arachidowe), kiełki fasoli mung oraz krewetki. Całość skrapiamy sosem sojowym do smaku. Smacznego