Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie, dla miłośników owoców morza
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 948
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5527
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17853
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 948
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5527
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17853
Składniki
Makaron należy 10 minut moczyć w zimnej wodzie, po czym przelać wrzątkiem , a następnie zimną wodą by się nie skleił.
Marchew i piertuszke pokroić w paseczki i poddusić by lekko zmiękły
Na drugiej patelni,wlewamy olej, i posiekany czosnek, gdy się rozgrzeje wrzucamy krewetki, a do nich posiekaną papryczkę chilli. Skrapiamy je również sosem sojowym, a pod koniec smażenia dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Do podduszonych wcześniej warzyw, na rozgrzaną patelnie dodajemy makaron,starty imbir, sok z limonki, pokrojone drobno orzechy nerkowca (lub arachidowe), kiełki fasoli mung oraz krewetki. Całość skrapiamy sosem sojowym do smaku. Smacznego