Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie, dla miłośników owoców morza
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 64
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10355
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 119
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 64
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10355
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 119
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Składniki
Makaron należy 10 minut moczyć w zimnej wodzie, po czym przelać wrzątkiem , a następnie zimną wodą by się nie skleił.
Marchew i piertuszke pokroić w paseczki i poddusić by lekko zmiękły
Na drugiej patelni,wlewamy olej, i posiekany czosnek, gdy się rozgrzeje wrzucamy krewetki, a do nich posiekaną papryczkę chilli. Skrapiamy je również sosem sojowym, a pod koniec smażenia dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Do podduszonych wcześniej warzyw, na rozgrzaną patelnie dodajemy makaron,starty imbir, sok z limonki, pokrojone drobno orzechy nerkowca (lub arachidowe), kiełki fasoli mung oraz krewetki. Całość skrapiamy sosem sojowym do smaku. Smacznego