Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, smażone krewetki na maśle z dodatkiem czosnku i natki pietruszki. Podlewane białym winem, podawane z bagietką. To szybki i łatwy przepis na przystawkę.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7601
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 56
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257967
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7601
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 56
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257967
Składniki
Krewetki obieramy z pancerzy i usuwamy jelitka. Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy i podsmażamy półplastetrki czosnku.
Jak czosnek zacznie się rumienić dodajemy krewetki i dalej smażymy. Po chwili je obracamy. Teraz wlewamy wino i dusimy przez minutę.
Na koniec dodajemy masło, posiekaną natkę pietruszki. Sos delikatnie redukujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z chrupiącą bagietką czosnkową. Gotowe… Smacznego