Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, smażone krewetki na maśle z dodatkiem czosnku i natki pietruszki. Podlewane białym winem, podawane z bagietką. To szybki i łatwy przepis na przystawkę.
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 2944
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 108
czyli wspomnienie greckich wakacji
Odsłon: 1123
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 2944
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 108
czyli wspomnienie greckich wakacji
Odsłon: 1123
Składniki
Krewetki obieramy z pancerzy i usuwamy jelitka. Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy i podsmażamy półplastetrki czosnku.
Jak czosnek zacznie się rumienić dodajemy krewetki i dalej smażymy. Po chwili je obracamy. Teraz wlewamy wino i dusimy przez minutę.
Na koniec dodajemy masło, posiekaną natkę pietruszki. Sos delikatnie redukujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z chrupiącą bagietką czosnkową. Gotowe… Smacznego