Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, smażone krewetki na maśle z dodatkiem czosnku i natki pietruszki. Podlewane białym winem, podawane z bagietką. To szybki i łatwy przepis na przystawkę.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 951
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101516
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6024
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 951
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101516
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6024
Składniki
Krewetki obieramy z pancerzy i usuwamy jelitka. Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy i podsmażamy półplastetrki czosnku.
Jak czosnek zacznie się rumienić dodajemy krewetki i dalej smażymy. Po chwili je obracamy. Teraz wlewamy wino i dusimy przez minutę.
Na koniec dodajemy masło, posiekaną natkę pietruszki. Sos delikatnie redukujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z chrupiącą bagietką czosnkową. Gotowe… Smacznego