Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, smażone krewetki na maśle z dodatkiem czosnku i natki pietruszki. Podlewane białym winem, podawane z bagietką. To szybki i łatwy przepis na przystawkę.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5722
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 112
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 655
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5722
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 112
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 655
Składniki
Krewetki obieramy z pancerzy i usuwamy jelitka. Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy i podsmażamy półplastetrki czosnku.
Jak czosnek zacznie się rumienić dodajemy krewetki i dalej smażymy. Po chwili je obracamy. Teraz wlewamy wino i dusimy przez minutę.
Na koniec dodajemy masło, posiekaną natkę pietruszki. Sos delikatnie redukujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z chrupiącą bagietką czosnkową. Gotowe… Smacznego