Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, smażone krewetki na maśle z dodatkiem czosnku i natki pietruszki. Podlewane białym winem, podawane z bagietką. To szybki i łatwy przepis na przystawkę.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 373
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 220
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 276
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 328
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 74
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 373
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 220
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 276
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 328
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 74
Składniki
Krewetki obieramy z pancerzy i usuwamy jelitka. Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy i podsmażamy półplastetrki czosnku.
Jak czosnek zacznie się rumienić dodajemy krewetki i dalej smażymy. Po chwili je obracamy. Teraz wlewamy wino i dusimy przez minutę.
Na koniec dodajemy masło, posiekaną natkę pietruszki. Sos delikatnie redukujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z chrupiącą bagietką czosnkową. Gotowe… Smacznego