Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie w niecałe 15 minut. Dla kogoś kto lubi owoce morza i lekko ostrawy smak!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35941
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 269
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 321
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35941
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 269
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 321
Składniki
Nastaw lekko osoloną wodę i zagotuj makaron wedle wskazówce na opakowaniu.
Krewetki muszę być rozmrożone. Przepukaj je pod bieżącą wodą. Osuszacz ręcznikiem papierowym. Przesyp do dużej miski. Przygotuj sok z cytryny, zalej nim krewetki, chwilę namocz pomieszaj. Rozgrzej patelnię z dodatkiem masła. Gdy patelnia bedzie rozgarzana wylej cytrynę z krewetek, krewetki daj na patelnię dolej do krewetek sos słodko-pikantny smaż około 3-5 minut (nie dużej!) inaczej krewetki będą twarde. Życzę Smacznego!! * Ja na 4 osoby wyspałam pół opakowania krewetek ( w opakowaniu było ich od 300-500 sztuk) wszystkim starczyło i smakowało. Można dać więcej albo mniej, zależy od upodobań i smaków!