Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepszy i najprostszy sposób na krewetki.
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 164
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 59
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 522
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 685
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 34
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 164
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 59
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 522
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 685
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 34
Składniki
Nieobrane krewetki obrać z pancerzy (ja pozbywała się też ogonków, ale można je zostawić). Nieoczyszczone krewetki naciąć lekko nożem wzdłuż tułowia i usunąć czarne jelito. Tak przygotowane krewetki opłukać i dokładnie osuszyć.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojony w plasterki czosnek oraz kawałek drobno posiekanej ostrej papryki, chwilkę podsmażyć, dodać posiekaną cebulkę dymkę, całość wymieszać. Po chwili dodać krewetki. Gdy krewetki zarumienią się z jednej strony, obrócić je. Podsmażyć, doprawić solą, wymieszać delikatnie. Podać posypane posiekaną natką pietruszki, z kawałkiem bagietki.