Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepszy i najprostszy sposób na krewetki.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8679
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327966
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8679
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327966
Składniki
Nieobrane krewetki obrać z pancerzy (ja pozbywała się też ogonków, ale można je zostawić). Nieoczyszczone krewetki naciąć lekko nożem wzdłuż tułowia i usunąć czarne jelito. Tak przygotowane krewetki opłukać i dokładnie osuszyć.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojony w plasterki czosnek oraz kawałek drobno posiekanej ostrej papryki, chwilkę podsmażyć, dodać posiekaną cebulkę dymkę, całość wymieszać. Po chwili dodać krewetki. Gdy krewetki zarumienią się z jednej strony, obrócić je. Podsmażyć, doprawić solą, wymieszać delikatnie. Podać posypane posiekaną natką pietruszki, z kawałkiem bagietki.