Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepszy i najprostszy sposób na krewetki. Przygotujesz je w kilka chwil.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1261
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 216
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4016
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 990
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1261
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 216
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4016
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 990
Składniki
Nieobrane krewetki obrać z pancerzy (ja pozbywała się też ogonków, ale można je zostawić). Nieoczyszczone krewetki naciąć lekko nożem wzdłuż tułowia i usunąć czarne jelito. Tak przygotowane krewetki opłukać i dokładnie osuszyć.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekany czosnek, chwilkę podsmażyć, następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, całość wymieszać. Po chwili dodać krewetki. Gdy krewetki zarumienią się z jednej strony, obrócić je. Podsmażyć, doprawić solą i pieprzem, wymieszać delikatnie. Podać z kawałkiem bagietki.