Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepszy i najprostszy sposób na krewetki. Przygotujesz je w kilka chwil.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44592
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181917
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 167
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44592
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181917
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 167
Składniki
Nieobrane krewetki obrać z pancerzy (ja pozbywała się też ogonków, ale można je zostawić). Nieoczyszczone krewetki naciąć lekko nożem wzdłuż tułowia i usunąć czarne jelito. Tak przygotowane krewetki opłukać i dokładnie osuszyć.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekany czosnek, chwilkę podsmażyć, następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, całość wymieszać. Po chwili dodać krewetki. Gdy krewetki zarumienią się z jednej strony, obrócić je. Podsmażyć, doprawić solą i pieprzem, wymieszać delikatnie. Podać z kawałkiem bagietki.