Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepszy i najprostszy sposób na krewetki. Przygotujesz je w kilka chwil.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1491
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 604
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1491
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 604
Składniki
Nieobrane krewetki obrać z pancerzy (ja pozbywała się też ogonków, ale można je zostawić). Nieoczyszczone krewetki naciąć lekko nożem wzdłuż tułowia i usunąć czarne jelito. Tak przygotowane krewetki opłukać i dokładnie osuszyć.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekany czosnek, chwilkę podsmażyć, następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, całość wymieszać. Po chwili dodać krewetki. Gdy krewetki zarumienią się z jednej strony, obrócić je. Podsmażyć, doprawić solą i pieprzem, wymieszać delikatnie. Podać z kawałkiem bagietki.