Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepszy i najprostszy sposób na krewetki. Przygotujesz je w kilka chwil.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 689
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1878
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 412
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 689
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1878
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 412
Składniki
Nieobrane krewetki obrać z pancerzy (ja pozbywała się też ogonków, ale można je zostawić). Nieoczyszczone krewetki naciąć lekko nożem wzdłuż tułowia i usunąć czarne jelito. Tak przygotowane krewetki opłukać i dokładnie osuszyć.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekany czosnek, chwilkę podsmażyć, następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, całość wymieszać. Po chwili dodać krewetki. Gdy krewetki zarumienią się z jednej strony, obrócić je. Podsmażyć, doprawić solą i pieprzem, wymieszać delikatnie. Podać z kawałkiem bagietki.