Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2537
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 662
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 209
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 766
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2537
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 662
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 209
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 766
Składniki
1. ryz ugotować wg przepisu na opakowaniu, 2. rozgrzać łyżke masła, poddusić posiekaną cebulę i por, dodać pokrojoną drobno kapustę pekińską, podlać odrobiną wody, posolić, dusić aż warzywa zmiękną, dodać groszek i pokrojone w paski pomidory suszone, warzywa wymieszać z ryżem, doprawić do smaku sola i pieprzem 3. rozgrzać łyżke oleju, dodać posiekany drobno czosnek, chwile podgrzewać, dodac krewetki, smażyć po 1-2 min z kazdej strony, lekko posolić, 4. gorący ryż wymieszać z krewetkami, smacznego