Do góry

Dania główne Przepis na:

Krewetki z ryżem

Krewetki z ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 386 Ocena: 5241

Dodano:

Odsłon: 128

danie pełne warzyw, lekkie i pyszne

Składniki

  • ryż brązowy torebka
  • kapusta pekińska kawałek
  • cebula 1 mała
  • por kawałek
  • groszek konserwowy 1/2 puszki
  • masło
  • oliwa
  • czosnek 1 ząbek
  • sól, pieprz
  • pomidory suszone 2 kawałki
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krewetki z ryżem

Przygotowanie

  1. 1. ryz ugotować wg przepisu na opakowaniu,
    2. rozgrzać łyżke masła, poddusić posiekaną cebulę i por, dodać pokrojoną drobno kapustę pekińską, podlać odrobiną wody, posolić, dusić aż warzywa zmiękną, dodać groszek i pokrojone w paski pomidory suszone, warzywa wymieszać z ryżem, doprawić do smaku sola i pieprzem
    3. rozgrzać łyżke oleju, dodać posiekany drobno czosnek, chwile podgrzewać, dodac krewetki, smażyć po 1-2 min z kazdej strony, lekko posolić,
    4. gorący ryż wymieszać z krewetkami,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń