Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 610
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 436
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1546
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 610
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 436
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1546
Składniki
1. ryz ugotować wg przepisu na opakowaniu, 2. rozgrzać łyżke masła, poddusić posiekaną cebulę i por, dodać pokrojoną drobno kapustę pekińską, podlać odrobiną wody, posolić, dusić aż warzywa zmiękną, dodać groszek i pokrojone w paski pomidory suszone, warzywa wymieszać z ryżem, doprawić do smaku sola i pieprzem 3. rozgrzać łyżke oleju, dodać posiekany drobno czosnek, chwile podgrzewać, dodac krewetki, smażyć po 1-2 min z kazdej strony, lekko posolić, 4. gorący ryż wymieszać z krewetkami, smacznego