Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, kremowe a do tego błyskawiczne danie
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 372
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 220
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 272
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 326
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 70
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 372
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 220
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 272
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 326
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 70
Składniki
1. na rozgrzanym maśle poddusić pokrojonego pora i czosnek, dodać ryż, smażyć chwilę na małym ogniu, podlać kilkoma łyżkami gorącej, posolić, gotować na małym ogniu, dolewając wodę w miarę potrzeby, gdy ryż będzie prawie miękki dodać groszek i gotować do miękkości, 2. na rozgrzanym oleju usmażyć krewetki (po 3 min z każdej strony), 3. na patelnię z krewetkami wyłożyć ryż, dodać serek, dokładnie wszystko wymieszać, doprawić do smaku, chwilę jeszcze trzymać na ogniu, smacznego