Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie rodem z Ameryki Południowej.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8582
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3031
Polecam.
Odsłon: 1817
Polecam.
Odsłon: 522
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8582
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3031
Polecam.
Odsłon: 1817
Polecam.
Odsłon: 522
Składniki
Krewetki i cebulkę podsmażyć przez 2 minuty na oleju , dorzucić czosnek + sól i pieprz. Dodać paprykę i pomidory - pokrojone w nieduże kawałki wg uznania. Wymieszać. Dodać mleko + starty kokos. Wymieszać. Wsypać ryż, zalać ok. 3-4 szklankami wody. Wymieszać dokładnie. Gotować dotąd aż ryz zmięknie i woda odparuje - trzeba to sprawdzac w trakcie i ewent. dolac wody.