Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie rodem z Ameryki Południowej.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Krewetki i cebulkę podsmażyć przez 2 minuty na oleju , dorzucić czosnek + sól i pieprz. Dodać paprykę i pomidory - pokrojone w nieduże kawałki wg uznania. Wymieszać. Dodać mleko + starty kokos. Wymieszać. Wsypać ryż, zalać ok. 3-4 szklankami wody. Wymieszać dokładnie. Gotować dotąd aż ryz zmięknie i woda odparuje - trzeba to sprawdzac w trakcie i ewent. dolac wody.