Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na cielęcinę w sosie na bazie śmietanki i zalewy z ogórków konserwowych. Delikatna cielęcina nie potrzebuje dużej ilości przypraw, a sos do niej zrobiłam tym razem bez wina, za to dodałam trochę zalewy z ogórków konserwowych, które są również składnikiem tego dania.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38332
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 392
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38332
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 392
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Składniki
Cielecine pokroic w cienkie plasterki grubosci miesa na rolady. Nastepnie pokroic na drobne paski w poprzek wlókien. Szalotki obrac i pokroic w drobne pierscienie. Oczyscic i pokroic pieczarki. Na patelni rozgrzac maslo klarowane. podsmazyc w nim mieso, doprawic sola i pieprzem. Gdy mieso uzyska delikatny brazowy kolor, wyjac je z patelni i odlozyc na bok. Na tej samej patelni usmazyc na oliwie pieczarki, w razie potrzeby dodac troche masla klarowanego. Po ok. 2 minutach dodac szalotki, doprawic sola, pieprzem i wycisnietym sokiem z cytryny. Mieso z powrotem wlozyc na patelnie z pieczarkami, dodac smietane, rosól, zalewe z ogórków i zmiazdzony zabek czosnku i dusic 2-3 minuty. Ogórki konserwowe pokroic w plasterki i dodac do miesa. Posypac posiekana pietruszka.
Podawac z ulubionymi dodatkami.