Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na cielęcinę w sosie na bazie śmietanki i zalewy z ogórków konserwowych. Delikatna cielęcina nie potrzebuje dużej ilości przypraw, a sos do niej zrobiłam tym razem bez wina, za to dodałam trochę zalewy z ogórków konserwowych, które są również składnikiem tego dania.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 65
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7039
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6094
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 65
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7039
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6094
Składniki
Cielecine pokroic w cienkie plasterki grubosci miesa na rolady. Nastepnie pokroic na drobne paski w poprzek wlókien. Szalotki obrac i pokroic w drobne pierscienie. Oczyscic i pokroic pieczarki. Na patelni rozgrzac maslo klarowane. podsmazyc w nim mieso, doprawic sola i pieprzem. Gdy mieso uzyska delikatny brazowy kolor, wyjac je z patelni i odlozyc na bok. Na tej samej patelni usmazyc na oliwie pieczarki, w razie potrzeby dodac troche masla klarowanego. Po ok. 2 minutach dodac szalotki, doprawic sola, pieprzem i wycisnietym sokiem z cytryny. Mieso z powrotem wlozyc na patelnie z pieczarkami, dodac smietane, rosól, zalewe z ogórków i zmiazdzony zabek czosnku i dusic 2-3 minuty. Ogórki konserwowe pokroic w plasterki i dodac do miesa. Posypac posiekana pietruszka.
Podawac z ulubionymi dodatkami.