Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokieciki orzechowe

Krokieciki orzechowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2380 Ocena: 15362

Dodano:

Odsłon: 195

Szybkie i smaczne danie obiadowe.

Składniki

  • Ziemniaki ugotowane ½ kg
  • Orzechy włoskie 10 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Bułka tarta 1 łyżka
  • Masło 1 łyżka
  • Jajka 2 szt.
  • Natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Płatki migdałowe do panierki
  • Tłuszcz do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cebulę obrać, drobno posiekać i przysmażyć na maśle z natka pietruszki i łyżką bułki tartej. Ziemniaki zmielić razem z orzechami, dodać przygotowaną cebulę i wbić jajko. Przyprawić do smaku dokładnie wyrobić masę. Na stolnicy posypanej mąką formować wałeczki, maczać w rozmąconym jajku, następnie panierować w migdałach lub bułce tartej. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń