Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie obiadowe.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 682
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36378
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1206
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 682
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36378
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1206
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, drobno posiekać i przysmażyć na maśle z natka pietruszki i łyżką bułki tartej. Ziemniaki zmielić razem z orzechami, dodać przygotowaną cebulę i wbić jajko. Przyprawić do smaku dokładnie wyrobić masę. Na stolnicy posypanej mąką formować wałeczki, maczać w rozmąconym jajku, następnie panierować w migdałach lub bułce tartej. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.