Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne małe i syte krokieciki.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3869
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414888
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2413
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3869
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414888
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2413
Składniki
Naleśniki zrobiłam z dwóch litrów mleka, ciasta ma być dużo, ponieważ naleśników powinno być również sporo. Mięso dusimy pod przykryciem z przyprawami, dodajemy usmażoną cebulę. Następnie mielimy. Farsz z mięsa zawijamy w naleśniki. Panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy.
Pieczarki i cebulę pokroić na plasterki, dodać przyprawy i dusić aż puszczą wodę. Zagęścić mąką rozprowadzoną w odrobinie wody i śmietanie.