Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokieciki z mięsem w pieczarkach

Krokieciki z mięsem w pieczarkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 528 Ocena: 7034

Dodano:

Odsłon: 476

Pyszne małe i syte krokieciki.

Składniki

  • Ciasto na naleśniki;
  • mleko- 2 litry, jaja-3 sztuki
  • mąka- tyle aby ciasto było odpowiednio gęste, sól- płaska łyżeczka
  • Farsz;
  • 1 kg. mięsa, 3 duże cebule
  • pieprz kolorowy , sól, ziele angielskie, liść laurowy
  • Panierka;
  • jaja, bułka tarta, olej do smażenia
  • Sos pieczarkowy;
  • 1 kg. pieczarek, 3 cebule, sól do smaku
  • papryka czerwona słodka, pieprz czarny, 1 łyżka mąki i śmietany.
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Krokieciki z mięsem w pieczarkach

Przygotowanie

  1. Naleśniki
    zrobiłam z dwóch litrów mleka, ciasta ma być dużo, ponieważ naleśników powinno być również sporo.


    Mięso dusimy pod przykryciem z przyprawami, dodajemy usmażoną cebulę.
    Następnie mielimy.

    Farsz z mięsa zawijamy w naleśniki. Panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy.

  2. Pieczarki i cebulę pokroić na plasterki, dodać przyprawy i dusić aż puszczą wodę.
    Zagęścić mąką rozprowadzoną w odrobinie wody i śmietanie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń