Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokiety cukiniowo-ziemniaczane.

Krokiety cukiniowo-ziemniaczane.

Autor:

Przepisów i artykułów: 762 Ocena: 14526

Dodano:

Odsłon: 11753

Gdy zostaną nam ziemniaki z obiadu,na dugi dzień bardzo polecam takie krokiety,inne w smaku ,na pewno Wam posmakują.Polecam:)

Składniki

  • ziemniaki ugotowane około 50dkg
  • cebula 1 szt
  • papryka czerwona i zielona
  • cukinia 1szt
  • masło klarowane
  • koperek
  • jajka 3 szt
  • mąka 3 łyżki
  • sól i pieprz
  • Bułka tarta
3-4 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinię nożykiem pokroić wzdłuż w cieńkie paski.
    Papryki i cebulę pokroić w kostkę i zeszklić.

    Ziemniaki zmielić ,dodać koperek,1 jajko ,mąkę oraz przestudzone papryki z cebulą.
    Doprawić do smaku.

    Na cieńkie paski cukinii po 3-4 szt.kłaść farsz i zwinąć w roladkę.

  2. Gotowe roladki obtoczyć w roztrzepanych jajkach i tartej bułce.

    Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z dwóch stron

    Odsączyć na ręczniku papierowym z tłuszczu.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń