Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie podroby ta wersja krokietów na pewno Wam posmakuje. Krokiety delikatne,miękkie o lekko chrupiącej panierce,po prostu pycha:) To jest moja druga wersja wykorzystania płucek w kuchni,wcześniej były pierogi:) Serdecznie polecam obie wersje:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10510
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6062
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12927
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10510
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6062
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12927
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4666
Składniki
Płucka oczyścić z rur i przerostów,dobrze wypłukać i zagotować przez 10min.Po tym czasie odlać wodę. Płucka zalać zimną wodą dodać ziele i liście. Gotować do miękkości około 1,5 godz.na wolnym ogniu. Usmażyć naleśniki,ciasto ma być dość gęste. Zostawić trochę ciasta naleśnikowego do obtaczania krokietów. Do ciasta dodać dwa jajka.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić. Płucka zmielić dodać do podsmażonej cebuli,dać dużo pieprzu,doprawić solą i maggi do smaku ,podsmażyć około 1/2 godz. Na naleśniki kłaść po kopiatej łyżce farszu,obtoczyć w cieście naleśnikowym oraz bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Smacznego życzę!