Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowania żywności. Z resztą naleśniki często goszczą na stole u mnie w domu. Zarówno na słono, jak i na słodko, na śniadanie, obiad czy kolacje. Są podstawą wielu przygotowywanych przeze mnie dań.
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4699
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 503
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 757
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4699
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 503
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 757
Składniki
Farsz - Na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Mięso i warzywa z rosołu zmielić w maszynce sitkiem ze średnimi lub małymi otworami. Dodać cebulę, przyprawić, dobrze wymieszać.
Naleśniki - Mleko, wodę i jajko wymieszać. Dodać mąkę i połączyć (mikserem) tak, aby nie powstały grudki. Dodać sól i olej wymieszać. Usmażyć naleśniki.
Usmażone naleśniki smarować mięsnym nadzieniem i zwijać w krokiety.
Jajka rozbić i roztrzepać widelcem. Maczać w nich krokiety i obtaczać w bułce tartej. Następnie na rozgrzanym oleju smażyć krokiety z farszem na złoty kolor.