Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są po prostu pyszne. Polecam.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 32
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2701
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 141
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 32
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2701
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 141
Składniki
Mąkę pszenną, jajka, mleko, wodę, olej rzepakowy, zioła prowansalskie, sól połączyć razem przy pomocy miksera. Ciasto odstawić na ok 15 min. Na rozgrzanej patelni, na oleju rzepakowym usmażyć naleśniki. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Po osaczeniu na sicie pokroić na ok 0,5 cm kawałki. Na patelni usmażyć pokrojony boczek. Jeśli boczek jest bardziej tłusty można pominąć dodanie oleju. Do boczku dodać pokrojoną fasolkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smażyć. Na koniec dodać śmietanę i pieprz. Na naleśniki nakładać farsz i zawijać krokiety. Krokiety maczać w roztrzepanym jajku, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor. Podawać ciepłe np. z czerwonym barszczykiem. Smacznego.