Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety grzybowe jak u babci. W sezonie używamy oczywiście świeżych grzybów, poza sezonem można użyć mrożonych.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 171
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 293
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 570
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 171
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 293
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 570
Składniki
Do głębokiej miski wlewamy mleko i wodę, jaja i sól. Potem trzepaczką mieszamy. Dodajemy mąkę i mieszamy, do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy na pół godziny. Rozgrzewamy patelnię z niewielką ilością oleju. Mieszamy ciasto, wlewamy je na patelnię za pomocą chochelki. Kiedy powierzchnia ciasta jest już sucha, odwracamy i smażymy z drugiej strony. Grzyby dusimy na maśle z cebulą i czosnkiem, odparowujemy. Po uduszeniu mielimy w maszynce i doprawiamy przyprawami do smaku. Farszem smarujemy naleśniki i zwijamy. Krokiety najlepiej smakują odsmażone na oleju, posypane świeżym lubczykiem i skropione sosem sojowym.