Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety grzybowe jak u babci. W sezonie używamy oczywiście świeżych grzybów, poza sezonem można użyć mrożonych.
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 314
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6716
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241646
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2444
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 424
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 314
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6716
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241646
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2444
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 424
Składniki
Do głębokiej miski wlewamy mleko i wodę, jaja i sól. Potem trzepaczką mieszamy. Dodajemy mąkę i mieszamy, do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy na pół godziny. Rozgrzewamy patelnię z niewielką ilością oleju. Mieszamy ciasto, wlewamy je na patelnię za pomocą chochelki. Kiedy powierzchnia ciasta jest już sucha, odwracamy i smażymy z drugiej strony. Grzyby dusimy na maśle z cebulą i czosnkiem, odparowujemy. Po uduszeniu mielimy w maszynce i doprawiamy przyprawami do smaku. Farszem smarujemy naleśniki i zwijamy. Krokiety najlepiej smakują odsmażone na oleju, posypane świeżym lubczykiem i skropione sosem sojowym.