Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety grzybowe jak u babci. W sezonie używamy oczywiście świeżych grzybów, poza sezonem można użyć mrożonych.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 684
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 307
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 684
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 307
Składniki
Do głębokiej miski wlewamy mleko i wodę, jaja i sól. Potem trzepaczką mieszamy. Dodajemy mąkę i mieszamy, do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy na pół godziny. Rozgrzewamy patelnię z niewielką ilością oleju. Mieszamy ciasto, wlewamy je na patelnię za pomocą chochelki. Kiedy powierzchnia ciasta jest już sucha, odwracamy i smażymy z drugiej strony. Grzyby dusimy na maśle z cebulą i czosnkiem, odparowujemy. Po uduszeniu mielimy w maszynce i doprawiamy przyprawami do smaku. Farszem smarujemy naleśniki i zwijamy. Krokiety najlepiej smakują odsmażone na oleju, posypane świeżym lubczykiem i skropione sosem sojowym.