Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z kapustą i grzybami to klasyczne i wszystkim znane danie, niesamowicie lubiane przez dorosłych i dzieci. Koniecznie muszą znaleźć się także na wigilijnym stole.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 859
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4484
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1097
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 483
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3454
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 859
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4484
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1097
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 483
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3454
Składniki
Dzień wcześniej zalej grzyby wodą i odstaw.
Przygotuj farsz. Kapustę drobno posiekaj i gotuj przez 45 minut do miękkości. Cebulę drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj cebulę i podsmaż ją do zeszklenia. Dodaj odsączone grzyby i podsmaż wszystko na małym ogniu przez 5-7 minut. Dodaj sól i pieprz. Dodaj grzyby z cebulą do kapusty i całość wymieszaj. W razie potrzeby odsącz nadmiar płynu.
Przygotuj naleśniki. Wszystkie składniki umieść w misce i zmiksuj mikserem na gładką konsystencję. Odstaw ciasto na ok. 45 minut przed smażeniem. Na patelni rozgrzej kilka kropel oleju. Smaż cienkie naleśniki na złoto z obu stron. Gotowe naleśniki odkładaj warstwowo na talerz.
Przygotuj krokiety. Na gotowe naleśniki nakładaj po 2 łyżki farszu i rozprowadź je łyżką. Złóż dwa boki do wewnątrz, a następnie zwiń naleśnika w rulonik, ciasno dociskając.
Przygotuj panierkę. W głębokim talerzu rozbełtaj jajko. Do drugiego talerza wsyp bułkę tartą. Na patelni rozgrzej olej. Krokiety maczaj najpierw w jajku, a następnie obtaczaj w bułce tartej. Smaż je na złoto z obu stron. Krokiety z kapustą i grzybami podawaj z dodatkiem barszczu lub samodzielnie.