Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
maszynka do mielenia, patelnia,
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 154
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 565
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 613
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 881
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 154
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 565
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 613
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 881
Składniki
Farsz: Ugotowane pieczarki wraz z kapustą odciskamy z wywaru i przepuszczamy przez standardowe sitko 4 mm., następnie doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy farsz.
Krokiety: Do miski wlewamy mleko, wodę 2 łyżki oleju i wbijamy 2 jaja. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy 1,5 szklanki mąki i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 30-40 minut i po tym czasie smażymy. Na usmażone placki nakładamy farsz, zawijamy krokiety i podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano. Smacznego!!!