Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
maszynka do mielenia, patelnia,
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1306
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24876
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1306
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24876
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 90
Składniki
Farsz: Ugotowane pieczarki wraz z kapustą odciskamy z wywaru i przepuszczamy przez standardowe sitko 4 mm., następnie doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy farsz.
Krokiety: Do miski wlewamy mleko, wodę 2 łyżki oleju i wbijamy 2 jaja. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy 1,5 szklanki mąki i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 30-40 minut i po tym czasie smażymy. Na usmażone placki nakładamy farsz, zawijamy krokiety i podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano. Smacznego!!!