Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad na szybko, z kilku prostych składników, wystarczy ryba z puszki (w sosie własnym), jajko, tarta bułka, trochę zieleniny i przyprawy. Do zrobienia krokietów użyłam łososia ale równie dobrze sprawdzi się tuńczyk.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31033
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5622
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31033
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5622
Składniki
Odsączoną z zalewy rybę przełożyć do miski, rozdrobnić widelcem. Dodać jajko, połowę tartej bułki, posiekaną zieleninę, musztardę i majonez. Całość dobrze wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Z przygotowanej masy uformować 4-5 okrągłych krokietów, obtoczyć w pozostałej tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej. Kotleciki smażyć po 3-4 minuty z obu stron, aż będą złociste i chrupiące.