Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-11-2024
Krokiety z kurczakiem i warzywami
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 236
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 48
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17508
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 236
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 48
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17508
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w kosteczkę, doprawić przyprawą do gyrosa i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie podsmażyć.
Na osobnej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę, dodać paprykę pokrojoną w kostkę. Całość smażyć 3 do 5 minut.
W misce wymieszać składniki na farsz: podsmażony filet z kurczaka z papryką, startym serem, kukurydzą. Całość doprawić solą oraz pieprzem.
Przygotować 12 naleśników z ulubionego przepisu. ( Składniki wystarczy zmiksować)
Na każdego naleśnika nałożyć farsz i zwinąć zaczynając od boków, a następnie od dołu na 3 razy. Jak to zrobić zobaczysz w filmie. Zwinięte obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z każdej strony. Smacznego!