Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-11-2024
Krokiety z kurczakiem i warzywami
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113084
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 806
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 603
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113084
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 806
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 603
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w kosteczkę, doprawić przyprawą do gyrosa i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie podsmażyć.
Na osobnej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę, dodać paprykę pokrojoną w kostkę. Całość smażyć 3 do 5 minut.
W misce wymieszać składniki na farsz: podsmażony filet z kurczaka z papryką, startym serem, kukurydzą. Całość doprawić solą oraz pieprzem.
Przygotować 12 naleśników z ulubionego przepisu. ( Składniki wystarczy zmiksować)
Na każdego naleśnika nałożyć farsz i zwinąć zaczynając od boków, a następnie od dołu na 3 razy. Jak to zrobić zobaczysz w filmie. Zwinięte obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z każdej strony. Smacznego!