Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-11-2024
Krokiety z kurczakiem i warzywami
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17396
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1074
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6231
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 578
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17396
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1074
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6231
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 578
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w kosteczkę, doprawić przyprawą do gyrosa i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie podsmażyć.
Na osobnej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę, dodać paprykę pokrojoną w kostkę. Całość smażyć 3 do 5 minut.
W misce wymieszać składniki na farsz: podsmażony filet z kurczaka z papryką, startym serem, kukurydzą. Całość doprawić solą oraz pieprzem.
Przygotować 12 naleśników z ulubionego przepisu. ( Składniki wystarczy zmiksować)
Na każdego naleśnika nałożyć farsz i zwinąć zaczynając od boków, a następnie od dołu na 3 razy. Jak to zrobić zobaczysz w filmie. Zwinięte obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z każdej strony. Smacznego!