Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety czyli naleśniki z farszem mięsnym na bazie mięsa z rosołu, opanierowane w jajku i bułce i usmażone.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3454
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2781
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 134
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 105
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3454
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2781
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 134
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 105
Składniki
Z podudzi oddzieliłam mięso od skór i kości. Cebulę obrałam i pokroiłam w kostkę. Zeszkliłam ją na oleju i odstawiłam do przestudzenia. Mięso razem z cebulą zmieliłam w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa przecisnęłam przez praskę ząbek czosnku. Doprawiłam mięso do smaku solą, pieprzem i majerankiem i dokładnie wymieszałam. Składniki na ciasto naleśnikowe, czyli: jajko, mąkę, mleko, wodę i szczyptę soli umieściłam w misce i zmiksowałam na jednolite ciasto. Małą patelnię lekko natłuszczałam olejem i nalewałam porcje ciasta naleśnikowego. Smażyłam cienkie naleśniki i wykładałam je na talerz. Naleśniki smarowałam farszem mięsnym i zwijałam je w krokiety, zawijając brzegi naleśnika do środka. Zwinięte naleśniki odkładałam na talerz. Jajka roztrzepałam widelcem ze szczyptą soli. Bułkę tartą wysypałam na głęboki talerz. Naleśniki maczałam w jajku i w bułce tartej i wkładałam na patelnię na rozgrzany olej. Krokiety smażyłam ze wszystkich stron na złoty kolor i wykładałam na półmisek. Krokiety podajemy na ciepło same lub jako dodatek do barszczu.