Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19746
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2883
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3961
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19746
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2883
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3961
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Składniki
Z żółtek, mleka i mąki utrzepać w miarę rzadkie ciasto (naleśnikowe). Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Smażyć naleśniki. Mięso przyprawić i smarować nim każdy naleśnik po czym zawinąć. Panierować w jajku i tartej bułce. (Jeśli ktoś nie lubi, panierka nie jest konieczna.) Smażyć na złoty kolor. Wyłożyć na talerz, udekorować. Podawać z ulubioną surówką. Do tego świetnie nadaje się rosół lub czysty barszcz czerony do popicia. Smacznego.