Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 675
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 125
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1280
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 675
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 125
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1280
Składniki
Z żółtek, mleka i mąki utrzepać w miarę rzadkie ciasto (naleśnikowe). Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Smażyć naleśniki. Mięso przyprawić i smarować nim każdy naleśnik po czym zawinąć. Panierować w jajku i tartej bułce. (Jeśli ktoś nie lubi, panierka nie jest konieczna.) Smażyć na złoty kolor. Wyłożyć na talerz, udekorować. Podawać z ulubioną surówką. Do tego świetnie nadaje się rosół lub czysty barszcz czerony do popicia. Smacznego.