Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12465
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4833
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 76
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12465
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4833
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 76
Składniki
Z żółtek, mleka i mąki utrzepać w miarę rzadkie ciasto (naleśnikowe). Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Smażyć naleśniki. Mięso przyprawić i smarować nim każdy naleśnik po czym zawinąć. Panierować w jajku i tartej bułce. (Jeśli ktoś nie lubi, panierka nie jest konieczna.) Smażyć na złoty kolor. Wyłożyć na talerz, udekorować. Podawać z ulubioną surówką. Do tego świetnie nadaje się rosół lub czysty barszcz czerony do popicia. Smacznego.