Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 2244
Dodano: 22.03.2016
Odsłon: 15939
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Jeżeli mamy resztki mięsa z poprzedniego obiadu to je mielimy w maszynce na średnich oczkach. Jeżeli takowego mięcha nie posiadamy robimy tak :
Mięso płuczemy , kroimy na kilka kawałków , przekładamy do garnka , zalewamy wodą dodajemy obrane i pokrojone w paski marchew i pietruszkę , całą cebulę i przyprawy. Nie solimy! Gotujemy aż mięso zmięknie.
Kapustę kiszoną odsączamy w rękach, przekładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy 25 minut. Nie solimy! Odcedzamy na durszlaku po czym mielimy w maszynce na tych samych oczkach co mięso. Zmieloną kapustkę dodajemy do mięsa , mieszamy doprawiamy solą i pieprzem.
Na usmażonego naleśnika nakładamy farsz ( ja nakładam 1 czubatą łyżkę) zawijamy naleśniki jak gołąbki , zamaczamy w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na złoty kolor. I w ten sposób robimy z każdym naleśnikiem.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)