Do góry

Dania główne Przepis na:

krokiety z pieczarkami

krokiety z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3091

Dodano:

Odsłon: 12202

wspaniale danie, wymaga troche pracy ale potem mmmmmmmmmmmm....

Składniki

  • pieczarki 0,75 kg
  • 3 duze cebule
  • Kucharek, olej rzepakowy
  • na nalesniki:
  • maka 2 szklanki
  • maslanka 3/4 szklanki
  • mleko slodkie 1/2 szklanki
  • olej rzepakowy, sol
  • 3 jaka i troche proszku do pieczenia
  • zolty ser w plastrach, na kazdy krokiet po 2
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Robimy farsz: pieczarki obieramy ze skorki, myjemy dokladnie, ucieramy na tarce na grubych oczkach, cebule drobno siekamy i razem z Kucharkiem smazymy na oleju az do wyparowania sosu. Gotowe.

  2. Smazymy nalesniki: 2 szkl. maki, troche proszku do pieczenia mieszamy, dodajemy 3 jajka, troche soli, 1 lyzke oleju, maslanke, mleko i wode w ilosci niezbednej do stworzenia wlasciwej konsystencji do smazenia. Miksujemy bardzo dokladnie i smazymy na oleju. 1 srednia nalewka ciasta na duza patelnie.

  3. na srodek kazdego nalesnika kladziemy plaster zoltego sera, nakladamy farsz, znowu przykrywamy serem, zawijamy boki, potem dol i gore, lekko panierujemy w bulce tartej i dodatkowo smazymy na oleju. Gotowe i smacznego. Na osobe polecam 1,5 do 2 krokietow, potem boli brzuszek, jak mnie dzisiaj z przejedzenia :-))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 05 września 2015 Twoje krokiety zawitały dzisiaj na głównej stronie Interii :) gratuluję i cieszę się, że redakcja sięga również po starsze przepisy, pozdrawiam gorąco :)

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 01 listopada 2013 z samymi pieczarkami nigdy jeszcze nie robiłam, Twoje krokiety wyglądają tak smakowicie, że muszę zadebiutować :) kciuk! Odpowiedzi: 2 ▼

24 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń