Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniale danie, wymaga troche pracy ale potem mmmmmmmmmmmm....
Robimy farsz: pieczarki obieramy ze skorki, myjemy dokladnie, ucieramy na tarce na grubych oczkach, cebule drobno siekamy i razem z Kucharkiem smazymy na oleju az do wyparowania sosu. Gotowe.
Smazymy nalesniki: 2 szkl. maki, troche proszku do pieczenia mieszamy, dodajemy 3 jajka, troche soli, 1 lyzke oleju, maslanke, mleko i wode w ilosci niezbednej do stworzenia wlasciwej konsystencji do smazenia. Miksujemy bardzo dokladnie i smazymy na oleju. 1 srednia nalewka ciasta na duza patelnie.
na srodek kazdego nalesnika kladziemy plaster zoltego sera, nakladamy farsz, znowu przykrywamy serem, zawijamy boki, potem dol i gore, lekko panierujemy w bulce tartej i dodatkowo smazymy na oleju. Gotowe i smacznego. Na osobe polecam 1,5 do 2 krokietow, potem boli brzuszek, jak mnie dzisiaj z przejedzenia :-))
Serowo-grzybowa wersja krokietów będzie wspaniałą odmianą na naszym stole- są...
Odsłon: 12208
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 534
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 117
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 22
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 61
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 458
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 117
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 22
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 61
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 458
Składniki
Robimy farsz: pieczarki obieramy ze skorki, myjemy dokladnie, ucieramy na tarce na grubych oczkach, cebule drobno siekamy i razem z Kucharkiem smazymy na oleju az do wyparowania sosu. Gotowe.
Smazymy nalesniki: 2 szkl. maki, troche proszku do pieczenia mieszamy, dodajemy 3 jajka, troche soli, 1 lyzke oleju, maslanke, mleko i wode w ilosci niezbednej do stworzenia wlasciwej konsystencji do smazenia. Miksujemy bardzo dokladnie i smazymy na oleju. 1 srednia nalewka ciasta na duza patelnie.
na srodek kazdego nalesnika kladziemy plaster zoltego sera, nakladamy farsz, znowu przykrywamy serem, zawijamy boki, potem dol i gore, lekko panierujemy w bulce tartej i dodatkowo smazymy na oleju. Gotowe i smacznego. Na osobe polecam 1,5 do 2 krokietow, potem boli brzuszek, jak mnie dzisiaj z przejedzenia :-))
Przepisy Dania główne
Dania główne
Dal- wariacja na temat
Dania główne
Makaron z fasolka szparagowa
Dania główne
Moje Czebureki
Dania główne
Placki ziemniaczane bez ścierania ziemniaków
Dal- wariacja na temat
Dal, potrawa kuchni indyjskiej, jest aromatyczny i sycący. Zaserwowany z ryże...
Odsłon: 24
Makaron z fasolka szparagowa
Szybki i prosty obiad
Odsłon: 48