Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniale danie, wymaga troche pracy ale potem mmmmmmmmmmmm....
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12340
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1390
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13188
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5439
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12340
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1390
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13188
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5439
Składniki
Robimy farsz: pieczarki obieramy ze skorki, myjemy dokladnie, ucieramy na tarce na grubych oczkach, cebule drobno siekamy i razem z Kucharkiem smazymy na oleju az do wyparowania sosu. Gotowe.
Smazymy nalesniki: 2 szkl. maki, troche proszku do pieczenia mieszamy, dodajemy 3 jajka, troche soli, 1 lyzke oleju, maslanke, mleko i wode w ilosci niezbednej do stworzenia wlasciwej konsystencji do smazenia. Miksujemy bardzo dokladnie i smazymy na oleju. 1 srednia nalewka ciasta na duza patelnie.
na srodek kazdego nalesnika kladziemy plaster zoltego sera, nakladamy farsz, znowu przykrywamy serem, zawijamy boki, potem dol i gore, lekko panierujemy w bulce tartej i dodatkowo smazymy na oleju. Gotowe i smacznego. Na osobe polecam 1,5 do 2 krokietow, potem boli brzuszek, jak mnie dzisiaj z przejedzenia :-))