Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do barszczu pasują jak ulał. Z podanych składników wyszło mi 16 dużych krokietów. Jako miarki używałam kubka o pojemności ok. 280ml.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 208
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 538
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 208
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 538
Składniki
Zmiksować składniki na ciasto. Gdyby przypadkiem zrobiły się grudki, ciasto przelać przez gęste sitko. Odstawić na ok. pół godziny, aby ciasto odpoczęło.
W tym czasie obrać pieczarki i pokroić dość drobno. Cebulę obrać i drobniutko posiekać. W dużym rondlu roztopić łyżkę masła, podsmażyć cebulę, posolić. Stopniowo dodawać pieczarki i usmażyć wszystko razem. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Odstawić, aby farsz trochę ostygł.
Na odrobinie oleju usmażyć duże (u mnie 28 cm średnicy), ale cienkie naleśniki. Na każdy naleśnik nakładać 1-2 łyźki farszu, następnie składać naleśnika z jednej strony, przykrywając częściowo farsz, potem złożyć boki, a na koniec zwinąć w zgrabny rulon. Zanurzać w rozbełtanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Smacznego :)