Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przed Wami krokiety z pieczarkami. Idealne jako przekąska (czy na imprezę czy na co dzień) lub danie główne. Najważniejsze o czym należy pamiętać, to dobranie odpowiedniego rozmiaru patelni - od wielkości naleśników, zależy wielkość naszych krokietów. Naleśniki lubią rozmaite farsze, dlatego dajmy pofolgować naszej wyobraźni i stwórzmy coś pysznego! :-)
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 118
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 451
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 118
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 451
Składniki
Przepis na idealne naleśniki do krokietów: http://ugotujiprzetestuj.blogspot.fr/2014/11/nalesniki-przepis-podstawowy-idealny-na.html Przygotowujemy ciasto i smażymy naleśniki. Zostawiamy je do ostygnięcia.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na maśle. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i dokładamy do cebuli. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy aż płyn wyparuje. Na koniec dodajemy natkę pietruszki i mieszamy.
Na ostudzonego naleśnika nakładamy farsz, zakładamy górę i boki naleśnika do środka, a następnie zwijamy w rulonik.
Gotowe ruloniki obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Smakują wyśmienicie z czerwonym barszczem.