Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne krokiety z nadzieniem pieczarkowym. Świetnie nadają się do barszczu.
patelnia,
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29045
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9024
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 759
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29045
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9024
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 759
Składniki
Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, olej, sól oraz pieprz. Całość dokładnie zmiksować. Patelnię natrzeć olejem i nakładać porcję ciasta. Usmażyć naleśniki.
Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju, dodać pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki i smażyć do miękkości. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Farsz ostudzić i rozdrobnić blenderem.
Na środku każdego naleśnika rozsmarować farsz. Dwa przeciwległe brzegi złożyć do środka i każdy naleśnik zwinąć w rulon.
Jajka rozmieszać widelcem. Każdego krokieta obtaczać w jajku, następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.