Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety są bardzo syte. Z podanych ilości wyszło mi 10 sztuk, co spokojnie nakarmi 4-5 osób. Do krokietów idealnie pasuje czerwony barszcz.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21312
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 142
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 317
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 424
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21312
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 142
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 317
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 424
Składniki
Wszystkie składniki na naleśniki mieszam do uzyskania gładkiej konsystencji. Olej zawarty w cieście wystarcza do ich usmażenia. Jedynie przed pierwszym naleśnikiem daję kilka kropel oleju na patelnię. Do swoich naleśników dodaję szczyptę kurkumy, ale nie jest to konieczne.
Cebulę pokroiłem na drobną kostkę i zeszkliłem na patelni. Pieczarki wyczyściłem i pokroiłem w kostkę, dorzuciłem do cebuli. Całość smażyłem, mieszając aż nadmiar wody odparował. Dodałem sól i pieprz do smaku. Do ostudzonych pieczarek wsypałem żółty ser starty na dużych oczkach. Gotowy farsz układałem na środku naleśnika i zawijałem w kształt krokieta.
Jajka rozkłóciłem ze śmietaną, dodałem szczyptę soli i pieprzu.
Gotowego krokieta maczałem w jajku, obtaczałem w bułce i smażyłem na rumiano.