Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek purée z marchewki do ciasta naleśnikowego okazał się dobrym pomysłem na przemycenie zdrowego warzywa. Krokiety z marchewką mają piękny, słoneczny kolor i pysznie smakują. Na pewno będą miłym zaskoczeniem dla gości na wigilijnym stole i nie tylko.
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 289
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 319
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 289
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 319
Składniki
Ugotowaną i obraną marchewkę pokroić na kawałki, zmiksować na gładki krem.
Do drugiej miski wbić całe jajka, dodać sól i zmiksować. Wlać mleko, wodę, sok marchewkowy wymieszany z sokiem z cytryny i olej. Wsypać przesianą mąkę, dokładnie zmiksować, pozostawić na 15-20 minut żeby odpoczęło. Następnie na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki.
Farsz Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i razem z posiekaną cebulą podsmażyć na oleju. Następnie dodać starte na tarce pieczarki, odparować. Wymieszać z łyżką bułki tartej, przyprawić solą i pieprzem.
Na usmażone naleśniki wyłożyć porcje farszu, zawinąć przeciwległe boki i zwinąć jak roladki.
Zanurzać w roztrzepanym jajku, obtaczać w bułce tartej i rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Podawać z czerwonym barszczem.