Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety zrobione z farszem pieczarkowym z papryką i żółtym serem. Poniższy przepis jest na 16 krokietów, bardzo pysznych.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15310
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1298
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1439
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15310
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1298
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1439
Składniki
Przygotowanie placków: Do miski wlewamy mleko, wodę 6 łyżek oleju i wbijamy 6 jajek. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy 4,5 szklanki mąki i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 40 minut i po tym czasie smażymy placki.
Przygotowanie farszu: Pieczarki myjemy i kroimy w kostkę. Pokrojone pieczarki smażymy na maśle. W między czasie kroimy w kostkę cebule, paprykę i dodajemy do smażących się pieczarek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Usmażony farsz studzimy. Do ostudzonego farszu dodajemy starty żółty ser, wszystko dokładnie mieszamy.
Wykonanie krokietów: Gotowy farsz nakładamy na rozłożony placek. Placek z farszem zawijamy w kopertę. Gotowe krokiety podsmażamy z obu stron do ich zarumienienia. Smacznego !!!