Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety zrobione z farszem pieczarkowym z papryką i żółtym serem. Poniższy przepis jest na 16 krokietów, bardzo pysznych.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 58
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2426
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 518
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 860
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 58
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2426
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 518
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 860
Składniki
Przygotowanie placków: Do miski wlewamy mleko, wodę 6 łyżek oleju i wbijamy 6 jajek. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy 4,5 szklanki mąki i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 40 minut i po tym czasie smażymy placki.
Przygotowanie farszu: Pieczarki myjemy i kroimy w kostkę. Pokrojone pieczarki smażymy na maśle. W między czasie kroimy w kostkę cebule, paprykę i dodajemy do smażących się pieczarek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Usmażony farsz studzimy. Do ostudzonego farszu dodajemy starty żółty ser, wszystko dokładnie mieszamy.
Wykonanie krokietów: Gotowy farsz nakładamy na rozłożony placek. Placek z farszem zawijamy w kopertę. Gotowe krokiety podsmażamy z obu stron do ich zarumienienia. Smacznego !!!