Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety zrobione z farszem pieczarkowym z papryką i żółtym serem. Poniższy przepis jest na 16 krokietów, bardzo pysznych.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181939
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 177
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181939
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 177
Składniki
Przygotowanie placków: Do miski wlewamy mleko, wodę 6 łyżek oleju i wbijamy 6 jajek. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy 4,5 szklanki mąki i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 40 minut i po tym czasie smażymy placki.
Przygotowanie farszu: Pieczarki myjemy i kroimy w kostkę. Pokrojone pieczarki smażymy na maśle. W między czasie kroimy w kostkę cebule, paprykę i dodajemy do smażących się pieczarek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Usmażony farsz studzimy. Do ostudzonego farszu dodajemy starty żółty ser, wszystko dokładnie mieszamy.
Wykonanie krokietów: Gotowy farsz nakładamy na rozłożony placek. Placek z farszem zawijamy w kopertę. Gotowe krokiety podsmażamy z obu stron do ich zarumienienia. Smacznego !!!