Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 911
Dodano: 22.01.2018
Odsłon: 5717
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Jajka ze szczyptą soli zmiksować. Dodać mleko, wodę, mąkę i zmielony młody jęczmień.
Wszystko razem dokładnie zmiksować, pozostawić na pół godziny. Następnie usmażyć cienkie naleśniki.
Nadzienie:
Na oliwie zeszklić drobno posiekaną cebulę, ostudzić. Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać cebulę, pokruszony ser, pokrojone pomidory i posiekany szczypior.
Doprawić do smaku, wymieszać.
Posmarować naleśniki, zawinąć brzegi i zwijać.
Panierować w jajku, bułce tartej i rumienić na patelni z rozgrzanym olejem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)