Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokiety z ziemniaczano-serowym nadzieniem

Przepis dnia 2018-01-26
Krokiety z ziemniaczano-serowym nadzieniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 911

Dodano:

Odsłon: 5717

Krokiety z nadzieniem ziemniaczano-serowym z dodatkiem suszonych pomidorów i posiekanego szczypiorku są rewelacyjne w smaku.

Składniki

  • Ciasto naleśnikowe:
  • 1,5 szkl mąki pszennej
  • 1/2 szkl mleka
  • 1/2 szkl wody
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki sproszkowanego młodego jęczmienia
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • Nadzienie:
  • 70 dag ugotowanych ziemniaków
  • 30 dag twarogu półtłustego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki posiekanego szczypioru
  • 2 łyżki posiekanych suszonych pomidorów
  • 1 łyżka oleju
  • sól i pieprz do smaku
  • Dodatkowo:
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krokiety z ziemniaczano-serowym nadzieniem

Przygotowanie

  1. Jajka ze szczyptą soli zmiksować. Dodać mleko, wodę, mąkę i zmielony młody jęczmień.

  2. Wszystko razem dokładnie zmiksować, pozostawić na pół godziny. Następnie usmażyć cienkie naleśniki.

  3. Nadzienie:
    Na oliwie zeszklić drobno posiekaną cebulę, ostudzić. Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać cebulę, pokruszony ser, pokrojone pomidory i posiekany szczypior.

  4. Doprawić do smaku, wymieszać.

  5. Posmarować naleśniki, zawinąć brzegi i zwijać.

  6. Panierować w jajku, bułce tartej i rumienić na patelni z rozgrzanym olejem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń