Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo smaczne krokiety ze szpinakiem, jajecznicą i żółtym serem. Naleśniki panierowane i smażone, podawane z barszczykiem lub jako przekąskę smakują wybornie i są pyszne.
patelnia, miseczki, mikser, tarka,
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 123
Królowa grilla :)
Odsłon: 1228
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 181
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 123
Królowa grilla :)
Odsłon: 1228
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 181
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Składniki
Ciasto naleśnikowe; Mąkę, mleko i jajka zmiksować , dodać kurkumę, szczyptę soli i pieprzu. Z tak przygotowanego ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Farsz: Szpinak rozmrozić a następnie odcisnąć nadmiar wody. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Z jajek przygotować jajecznicę, doprawić pieprzem i solą. Wszystkie przygotowane składniki połączyć ze sobą. Farsz nakładać porcjami na usmażone naleśniki, zawijać tak jak krokiety. Panierować w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni z każdej strony. Podawać z czerwonym barszczykiem, lub jako pyszną przekąskę.
Przygotowanie krokietów do smażenia.