Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo smaczne krokiety ze szpinakiem, jajecznicą i żółtym serem. Naleśniki panierowane i smażone, podawane z barszczykiem lub jako przekąskę smakują wybornie i są pyszne.
patelnia, miseczki, mikser, tarka,
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6025
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9057
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8464
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5822
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6025
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9057
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8464
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5822
Składniki
Ciasto naleśnikowe; Mąkę, mleko i jajka zmiksować , dodać kurkumę, szczyptę soli i pieprzu. Z tak przygotowanego ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Farsz: Szpinak rozmrozić a następnie odcisnąć nadmiar wody. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Z jajek przygotować jajecznicę, doprawić pieprzem i solą. Wszystkie przygotowane składniki połączyć ze sobą. Farsz nakładać porcjami na usmażone naleśniki, zawijać tak jak krokiety. Panierować w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni z każdej strony. Podawać z czerwonym barszczykiem, lub jako pyszną przekąskę.
Przygotowanie krokietów do smażenia.