Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo smaczne krokiety ze szpinakiem, jajecznicą i żółtym serem. Naleśniki panierowane i smażone, podawane z barszczykiem lub jako przekąskę smakują wybornie i są pyszne.
patelnia, miseczki, mikser, tarka,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2094
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5536
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5553
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2094
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5536
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5553
Składniki
Ciasto naleśnikowe; Mąkę, mleko i jajka zmiksować , dodać kurkumę, szczyptę soli i pieprzu. Z tak przygotowanego ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Farsz: Szpinak rozmrozić a następnie odcisnąć nadmiar wody. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Z jajek przygotować jajecznicę, doprawić pieprzem i solą. Wszystkie przygotowane składniki połączyć ze sobą. Farsz nakładać porcjami na usmażone naleśniki, zawijać tak jak krokiety. Panierować w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni z każdej strony. Podawać z czerwonym barszczykiem, lub jako pyszną przekąskę.
Przygotowanie krokietów do smażenia.