Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo smaczne krokiety ze szpinakiem, jajecznicą i żółtym serem. Naleśniki panierowane i smażone, podawane z barszczykiem lub jako przekąskę smakują wybornie i są pyszne.
patelnia, miseczki, mikser, tarka,
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 572
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 7362
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 572
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 7362
Składniki
Ciasto naleśnikowe; Mąkę, mleko i jajka zmiksować , dodać kurkumę, szczyptę soli i pieprzu. Z tak przygotowanego ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Farsz: Szpinak rozmrozić a następnie odcisnąć nadmiar wody. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Z jajek przygotować jajecznicę, doprawić pieprzem i solą. Wszystkie przygotowane składniki połączyć ze sobą. Farsz nakładać porcjami na usmażone naleśniki, zawijać tak jak krokiety. Panierować w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni z każdej strony. Podawać z czerwonym barszczykiem, lub jako pyszną przekąskę.
Przygotowanie krokietów do smażenia.