Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli z obiadu zostaną nam ugotowane ziemniaki – możemy je wykorzystać do krokietów ziemniaczanych… na kolację :) Ja często robię krokiety na obiad, polewając je sosem pieczarkowym. Do tego surówka z kiszonej kapusty lub białej kapusty :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4203
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416608
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4203
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416608
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i przeciskamy przez praskę. Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę drobno kroimy i podsmażamy na łyżce oleju. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przekładamy do przeciśniętych ziemniaków. Dodajemy jajka, parmezan, posiekaną zieleninę, mąkę, 3-4 łyżki bułki tartej i dobrze wyrabiamy, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy jeszcze trochę bułki tartej. Zwilżonymi dłońmi formujemy krokiety i obtaczamy w bułce tartej. Obsmażamy ze wszystkich stron na złoty kolor. Podajemy jako dodatek do mięsa, z ulubioną surówką lub jako samodzielne danie z sosem - pieczarkowym lub pieprzowym.