Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-05-2021
Krokiety ziemniaczane z dodatkiem wędzonej makreli, doprawione cytryną i ziołami. Można wykorzystać ziemniaki, które zostały nam z obiadu.
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231638
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4903
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36092
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1338
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231638
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4903
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36092
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1338
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować i odcedzić. Zostawić na kilka minut na durszlaku żeby odparowały. Przełożyć z powrotem do garnka, utłuc, ostudzić.
Koperek i natkę pietruszki drobno posiekać, wrzucić do wystudzonych ziemniaków, dodać kawałki makreli i skórkę cytrynową. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Z masy formować krokiety, układać na tacy. Włożyć na około godzinę do lodówki.
Po tym czasie krokiety obtaczać w lekko ubitym jajku i tartej bułce. Smażyć na średnim ogniu na rumiano. Pysznie smakują z surówką z młodej kapusty.