Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-05-2021
Krokiety ziemniaczane z dodatkiem wędzonej makreli, doprawione cytryną i ziołami. Można wykorzystać ziemniaki, które zostały nam z obiadu.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7528
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2510
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7528
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2510
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować i odcedzić. Zostawić na kilka minut na durszlaku żeby odparowały. Przełożyć z powrotem do garnka, utłuc, ostudzić.
Koperek i natkę pietruszki drobno posiekać, wrzucić do wystudzonych ziemniaków, dodać kawałki makreli i skórkę cytrynową. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Z masy formować krokiety, układać na tacy. Włożyć na około godzinę do lodówki.
Po tym czasie krokiety obtaczać w lekko ubitym jajku i tartej bułce. Smażyć na średnim ogniu na rumiano. Pysznie smakują z surówką z młodej kapusty.