Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję , królika to bardzo smaczne lekkostrawne, chude i zdrowe mięso. Polecam
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 100
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 67
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 57
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 123
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19671
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 100
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 67
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 57
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 123
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19671
Składniki
Przygotowanie: Czosnek przeciskamy przez praskę,cebule obieramy ,kroimy w plastry lub kostkę. Królika porcjujemy ,płuczemy (marynujemy)przyprawiamy solą pieprzem delikatą nacieramy czosnkiem ,majerankiem obkładamy cebulą kropimy, olejem, mieszamy i odstawiamy na cała noc do lodówki. Smażymy na rozgrzanym oleju lub margarynie na rumiano z obu stron podlać wodą i dusić do miękkości około, 1 godz- 1,5 godz, pod przykryciem (wyparowany sos uzupełniać wodą) Upieczone mięso wyjąć Powstały wywar po pieczeniu zagęścić 3/4 szklanki wody ,2 łyżki maki lub mąkę rozklepać w śmietanie i dodać do sosu, wymieszać i zagotować . Doprawić według uznania. Podajemy z ziemniakami i buraczkami Smacznego !!!