Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję , królika to bardzo smaczne lekkostrawne, chude i zdrowe mięso. Polecam
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5901
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8984
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8276
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5666
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5901
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8984
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8276
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5666
Składniki
Przygotowanie: Czosnek przeciskamy przez praskę,cebule obieramy ,kroimy w plastry lub kostkę. Królika porcjujemy ,płuczemy (marynujemy)przyprawiamy solą pieprzem delikatą nacieramy czosnkiem ,majerankiem obkładamy cebulą kropimy, olejem, mieszamy i odstawiamy na cała noc do lodówki. Smażymy na rozgrzanym oleju lub margarynie na rumiano z obu stron podlać wodą i dusić do miękkości około, 1 godz- 1,5 godz, pod przykryciem (wyparowany sos uzupełniać wodą) Upieczone mięso wyjąć Powstały wywar po pieczeniu zagęścić 3/4 szklanki wody ,2 łyżki maki lub mąkę rozklepać w śmietanie i dodać do sosu, wymieszać i zagotować . Doprawić według uznania. Podajemy z ziemniakami i buraczkami Smacznego !!!