Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję , królika to bardzo smaczne lekkostrawne, chude i zdrowe mięso. Polecam
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 91
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 91
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Przygotowanie: Czosnek przeciskamy przez praskę,cebule obieramy ,kroimy w plastry lub kostkę. Królika porcjujemy ,płuczemy (marynujemy)przyprawiamy solą pieprzem delikatą nacieramy czosnkiem ,majerankiem obkładamy cebulą kropimy, olejem, mieszamy i odstawiamy na cała noc do lodówki. Smażymy na rozgrzanym oleju lub margarynie na rumiano z obu stron podlać wodą i dusić do miękkości około, 1 godz- 1,5 godz, pod przykryciem (wyparowany sos uzupełniać wodą) Upieczone mięso wyjąć Powstały wywar po pieczeniu zagęścić 3/4 szklanki wody ,2 łyżki maki lub mąkę rozklepać w śmietanie i dodać do sosu, wymieszać i zagotować . Doprawić według uznania. Podajemy z ziemniakami i buraczkami Smacznego !!!