królik w takim wydaniu może smakować nawet tym, którzy twierdzą, że nie lubią tego mięsa
Królik duszony
Składniki
- mięso z królika 4 porcje
- marchew 2 szt
- seler kawałek
- cebula 1 szt
- por 1/2 szt
- ziemniaki 4-5 szt
- czosnek 2-3 ząbki
- sól, pieprz, sos sojowy, tymianek, rozmaryn
- olej
Składniki
- mięso z królika 4 porcje
- marchew 2 szt
- seler kawałek
- cebula 1 szt
- por 1/2 szt
- ziemniaki 4-5 szt
- czosnek 2-3 ząbki
- sól, pieprz, sos sojowy, tymianek, rozmaryn
- olej

Etapy przygotowania
1. mięso umyć, doprawić solą, sosem sojowym, tymiankiem i rozmarynem, 2. warzywa (oprócz ziemniaków) pokroić w plastry, w misce ułożyć doprawione mięso, obłożyć warzywami, odstawić na noc do lodówki, 3. mięso obsmażyć na rumiano, przełożyć do garnka, podlać wodą, dusić na małym ogniu, warzywa wraz z ziemniakami, także lekko podsmażyć, po 30 min także dodać do mięsa, dusić do miękkości, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem, podawać z surówką, smacznego
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1153

Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Kasze i ryż
- Pęczak
- Warzywa
- Papryka
- Owoce
- Jabłka
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Majeranek
- Dla zdrowia
Odsłon: 139

Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 4544
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1153

Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Kasze i ryż
- Pęczak
- Warzywa
- Papryka
- Owoce
- Jabłka
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Majeranek
- Dla zdrowia
Odsłon: 139

Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 4544



Składniki
- mięso z królika 4 porcje
- marchew 2 szt
- seler kawałek
- cebula 1 szt
- por 1/2 szt
- ziemniaki 4-5 szt
- czosnek 2-3 ząbki
- sól, pieprz, sos sojowy, tymianek, rozmaryn
- olej
1. mięso umyć, doprawić solą, sosem sojowym, tymiankiem i rozmarynem, 2. warzywa (oprócz ziemniaków) pokroić w plastry, w misce ułożyć doprawione mięso, obłożyć warzywami, odstawić na noc do lodówki, 3. mięso obsmażyć na rumiano, przełożyć do garnka, podlać wodą, dusić na małym ogniu, warzywa wraz z ziemniakami, także lekko podsmażyć, po 30 min także dodać do mięsa, dusić do miękkości, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem, podawać z surówką, smacznego