Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso królicze jest bardzo delikatne i chude, a co za tym idzie niebywale smaczne. Dzisiaj proponuje właśnie to mięso z aromatycznymi przyprawami i chrupiącą skórką.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10726
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3398
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2409
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10726
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3398
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2409
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w pióra. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Mięso opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić solą i pieprzem, posypać ziołami, czosnkiem i cebulą. Doprawionego królika przełożyć do torebki do pieczenia i marynować najlepiej przez całą noc. Zamarynowane mięso włożyć do piekarnika i piec przez ok. godzinę w ok 200 stopniach (po upływie czasu warto zmniejszyć temperaturę). Pod koniec pieczenia przedziurawić torebkę, wtedy skóra stanie się chrupiąca.
Najlepiej podawać z ziemniaczkami z sosem grzybowym oraz buraczkami. Smacznego :)