Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso królicze jest bardzo delikatne i chude, a co za tym idzie niebywale smaczne. Dzisiaj proponuje właśnie to mięso z aromatycznymi przyprawami i chrupiącą skórką.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5831
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 375
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5831
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 375
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w pióra. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Mięso opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić solą i pieprzem, posypać ziołami, czosnkiem i cebulą. Doprawionego królika przełożyć do torebki do pieczenia i marynować najlepiej przez całą noc. Zamarynowane mięso włożyć do piekarnika i piec przez ok. godzinę w ok 200 stopniach (po upływie czasu warto zmniejszyć temperaturę). Pod koniec pieczenia przedziurawić torebkę, wtedy skóra stanie się chrupiąca.
Najlepiej podawać z ziemniaczkami z sosem grzybowym oraz buraczkami. Smacznego :)