Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28767
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2188
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28767
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2188
Składniki
Królika umyć i podzielić na części. Rozgrzać w brytfannie olej i obsmażyć na nim mięso z obu stron.Gdy się zrumieni ,dodać drobno pokrojony boczek, posypać mąką, tymiankiem, natką, solą i pieprzem. Wszystko wymieszać drewnianą łyżką. Następnie zalać królika piwem i bulionem,dodać umyte suszone śliwki(bez pestek).Dusić na wolnym ogniu przez półtorej godziny.(w czasie duszenia mięso odwrócić 2-3 razy). UWAGA!: ZAMIAST PIWA MOŻNA UŻYĆ PÓŁ LITRA CZERWONEGO WYTRAWNEGO WINA