Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 346
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 958
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 526
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 346
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 958
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 526
Składniki
Królika umyć i podzielić na części. Rozgrzać w brytfannie olej i obsmażyć na nim mięso z obu stron.Gdy się zrumieni ,dodać drobno pokrojony boczek, posypać mąką, tymiankiem, natką, solą i pieprzem. Wszystko wymieszać drewnianą łyżką. Następnie zalać królika piwem i bulionem,dodać umyte suszone śliwki(bez pestek).Dusić na wolnym ogniu przez półtorej godziny.(w czasie duszenia mięso odwrócić 2-3 razy). UWAGA!: ZAMIAST PIWA MOŻNA UŻYĆ PÓŁ LITRA CZERWONEGO WYTRAWNEGO WINA