Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 279
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 354
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 52
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 62
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 279
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 354
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 52
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 62
Składniki
Królika umyć i podzielić na części. Rozgrzać w brytfannie olej i obsmażyć na nim mięso z obu stron.Gdy się zrumieni ,dodać drobno pokrojony boczek, posypać mąką, tymiankiem, natką, solą i pieprzem. Wszystko wymieszać drewnianą łyżką. Następnie zalać królika piwem i bulionem,dodać umyte suszone śliwki(bez pestek).Dusić na wolnym ogniu przez półtorej godziny.(w czasie duszenia mięso odwrócić 2-3 razy). UWAGA!: ZAMIAST PIWA MOŻNA UŻYĆ PÓŁ LITRA CZERWONEGO WYTRAWNEGO WINA