Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu z pieczarek. Pyszna danie, nie tylko na niedzielny obiad.
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 185
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 602
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16923
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 792
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 185
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 602
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16923
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 792
Składniki
Królika dzielimy na części. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Przed duszeniem królika obsmażamy na smalcu na złoty kolor, z każdej strony. Podsmażone mięso przekładamy do garnka, a na patelni szklimy posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki. Gdy pieczarki się podsmażą, całość przekładamy do mięsa. Dodajemy obraną i stratą na tarce o dużych oczkach marchewkę oraz ziele angielskie, ziarenka pieprzu i liść laurowy. Całość zalewamy wodą, tak aby przykryła mięso. Królika dusimy pod przykryciem 60-70 minut. Na koniec mąkę mieszamy ze śmietaną, rozprowadzamy gorącym sosem (1-2 łyżki) i wlewamy do królika. Mieszając zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.