Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso królika i aromatyczny sos sprawiają, że to proste danie jest prawdziwą ucztą dla podniebienia.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5843
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9674
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5843
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9674
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Składniki
Na brytfankę dajemy odrobinę oleju i masła, przyprawiamy królika solą, pieprzem i słodką papryką, następnie podpiekamy z obu stron.
Dodajemy rozmaryn, czosnek, cytrynę, miód, podlewamy winem i dusimy do miękkości ok. godziny, co jakiś czas przewracając i jeżeli trzeba dolewając wody.
Gdy mięso jest już miękkie delikatne je wyjmujemy, skórkę z cytryny również. Sos zagęszczamy mąką, śmietaną i odrobiną musztardy, gdy jest już gotowy wkładamy ponownie królika. Podajemy z kluseczkami i modrą kapustą.