Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso królika i aromatyczny sos sprawiają, że to proste danie jest prawdziwą ucztą dla podniebienia.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 127
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4828
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 112
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 127
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4828
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 112
Składniki
Na brytfankę dajemy odrobinę oleju i masła, przyprawiamy królika solą, pieprzem i słodką papryką, następnie podpiekamy z obu stron.
Dodajemy rozmaryn, czosnek, cytrynę, miód, podlewamy winem i dusimy do miękkości ok. godziny, co jakiś czas przewracając i jeżeli trzeba dolewając wody.
Gdy mięso jest już miękkie delikatne je wyjmujemy, skórkę z cytryny również. Sos zagęszczamy mąką, śmietaną i odrobiną musztardy, gdy jest już gotowy wkładamy ponownie królika. Podajemy z kluseczkami i modrą kapustą.