Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3841
Dodano: 15.10.2013
Odsłon: 3461
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Na brytfankę dajemy odrobinę oleju i masła, przyprawiamy królika solą, pieprzem i słodką papryką, następnie podpiekamy z obu stron.
Dodajemy rozmaryn, czosnek, cytrynę, miód, podlewamy winem i dusimy do miękkości ok. godziny, co jakiś czas przewracając i jeżeli trzeba dolewając wody.
Gdy mięso jest już miękkie delikatne je wyjmujemy, skórkę z cytryny również. Sos zagęszczamy mąką, śmietaną i odrobiną musztardy, gdy jest już gotowy wkładamy ponownie królika. Podajemy z kluseczkami i modrą kapustą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 15 października 2013Zgłoś do usunięcia
To wcale nie proste, tylko bardzo wykwintne danie, musi mieć wspaniały smak :))) na razie ląduje w książce, stawiam duuuży punkt !!5 Kto głosował? | Odpowiedz