Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso królika i aromatyczny sos sprawiają, że to proste danie jest prawdziwą ucztą dla podniebienia.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 246
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9502
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1008
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 246
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9502
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1008
Składniki
Na brytfankę dajemy odrobinę oleju i masła, przyprawiamy królika solą, pieprzem i słodką papryką, następnie podpiekamy z obu stron.
Dodajemy rozmaryn, czosnek, cytrynę, miód, podlewamy winem i dusimy do miękkości ok. godziny, co jakiś czas przewracając i jeżeli trzeba dolewając wody.
Gdy mięso jest już miękkie delikatne je wyjmujemy, skórkę z cytryny również. Sos zagęszczamy mąką, śmietaną i odrobiną musztardy, gdy jest już gotowy wkładamy ponownie królika. Podajemy z kluseczkami i modrą kapustą.