Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso królika i aromatyczny sos sprawiają, że to proste danie jest prawdziwą ucztą dla podniebienia.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1640
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1412
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1433
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1550
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1640
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1412
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1433
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1550
Składniki
Na brytfankę dajemy odrobinę oleju i masła, przyprawiamy królika solą, pieprzem i słodką papryką, następnie podpiekamy z obu stron.
Dodajemy rozmaryn, czosnek, cytrynę, miód, podlewamy winem i dusimy do miękkości ok. godziny, co jakiś czas przewracając i jeżeli trzeba dolewając wody.
Gdy mięso jest już miękkie delikatne je wyjmujemy, skórkę z cytryny również. Sos zagęszczamy mąką, śmietaną i odrobiną musztardy, gdy jest już gotowy wkładamy ponownie królika. Podajemy z kluseczkami i modrą kapustą.