Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szperając po bibliotece rodzinnej znalazłem książkę kucharską Heleny Pedenkowskiej. Zawiera ona wiele starych przepisów i porad na dania współczesne jak i już zapomniane. Język trochę staroświecki, miary i wagi wymagają przeliczenia ( funt = 405 gram, garniec = 4 litry), ale całość ma nieodparty urok minionej epoki.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32251
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32251
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Na początek parę przepisów w dawnym stylu
zupy cd.
zrazy i klops
Polecam całość jako podstawę do eksperymentów i uwspółcześnienia .