Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpocznij sezon na kukurydzę wykorzystując prosty i smaczny przepis! Wystarczy dodać masło i aromatyczne przyprawy!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5661
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 950
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35292
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 104
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5661
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 950
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35292
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 104
Składniki
Do miski z miękkim masłem dodajemy rozgnieciony czosnek, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki suszonej bazylii, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, 1/2 łyżeczki suszonej natki pietruszki i łyżeczkę papryki słodkiej wędzonej. Dokładnie mieszamy widelcem, aż przyprawy połączą się z masłem.
Umyte i oczyszczone kolby kukurydzy nacieramy przygotowanym masłem.
Gotowe kolby kukurydzy zawijamy w papier do pieczenia tworząc duże "cukierki". Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 40-45 minut. Smacznego!