Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpocznij sezon na kukurydzę wykorzystując prosty i smaczny przepis! Wystarczy dodać masło i aromatyczne przyprawy!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68813
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68813
Składniki
Do miski z miękkim masłem dodajemy rozgnieciony czosnek, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki suszonej bazylii, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, 1/2 łyżeczki suszonej natki pietruszki i łyżeczkę papryki słodkiej wędzonej. Dokładnie mieszamy widelcem, aż przyprawy połączą się z masłem.
Umyte i oczyszczone kolby kukurydzy nacieramy przygotowanym masłem.
Gotowe kolby kukurydzy zawijamy w papier do pieczenia tworząc duże "cukierki". Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 40-45 minut. Smacznego!