Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpocznij sezon na kukurydzę wykorzystując prosty i smaczny przepis! Wystarczy dodać masło i aromatyczne przyprawy!
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 161
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15539
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 161
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15539
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Do miski z miękkim masłem dodajemy rozgnieciony czosnek, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki suszonej bazylii, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, 1/2 łyżeczki suszonej natki pietruszki i łyżeczkę papryki słodkiej wędzonej. Dokładnie mieszamy widelcem, aż przyprawy połączą się z masłem.
Umyte i oczyszczone kolby kukurydzy nacieramy przygotowanym masłem.
Gotowe kolby kukurydzy zawijamy w papier do pieczenia tworząc duże "cukierki". Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 40-45 minut. Smacznego!