Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne kule mięsno-ryżowe z aromatycznym sosem pomidorowo-śmietanowym. Do tej potrawy możecie użyć ryżu który wam został z obiadu, nawet z wczoraj :-) również kasza się sprawdzi. Szybko, smacznie i na temat :-) Zapraszam serdecznie na film z przepisem. Smacznego !!! Przepis https://youtu.be/t0KVSyjdFVY
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2399
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4536
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1600
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 482
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2399
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4536
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1600
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 482
Składniki
Na początku zajmiemy się przygotowaniem sosu. Do średniej miski wlewamy śmietankę, wrzucamy koncentrat pomidorowy, suszone oregano 1/2 łyżeczki, cukier, 2 ząbki czosnku drobno posiekane, odrobinę natki pietruszki i por drobno posiekany, pieprz i sól do smaku, całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę. Już teraz zajmiemy się przygotowaniem kul. Do większej miski wrzucamy ugotowany i przestudzony ryż, startą marchewkę i ser żółty na tarce na grubym oczku, oregano 1 łyżeczkę, mięso mielone, pieprz, sól do smaku, czosnek drobno posiekany 4 ząbki, posiekaną natkę pietruszki , drobno pokrojony por. Już teraz wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kule, przekładamy je do naczynie żaroodpornego i układamy jedna przy drugiej, następnie zalewamy całość przygotowanym wcześniej sosem. Już teraz naczynie wsadzamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni, góra, dół bez termoobiegu i pieczemy 25-30 minut. Po tym czasie kule są gotowe !!! Życzę Wszystkim smacznego i zapraszam serdecznie na film z przepisem:-)