Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawy pomysł na trochę inne podanie mięsa a zarazem bardzo smaczne
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 884
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2842
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 946
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1693
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14612
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 884
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2842
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 946
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1693
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14612
Składniki
4 jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać.Mięso pokroić w 4 plastry jednakowej wielkości następnie rozbić tłuczkiem,oprószyć solą i pieprzem.Ser żółty zetrzeć na tarce
Plastry mięsa posypać serem ułożyć na nich ugotowane jajka i razem zawinąć tworząc kule z jajkiem w środku.Aby się nie rozwijały spiąć wykałaczkami lub związać nicią
pozostałe jajko roztrzepać z mlekiem,kule obtaczać kolejno w mące,jajku,bułce tartej,następnie smażyć powoli na rozgrzanym oleju.po usmażeniu przełożyć na papierowy ręcznik by odsączyć z nadmiaru tłuszczu.podawać z ziemniakami