Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest mój przepis autorski, który polecam ze względu na smak potrawy oraz na uniwersalność. Można ją modyfikować wg swoich smaków i potrzeb.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 245
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 767
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3616
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 245
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 767
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3616
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Ulubione mięso mielimy. Namaczamy bułkę, odciskamy, dodajemy do mielonego mięsa. Dodajemy również jajko, sól, pieprz, curry wszystko mieszamy.
Ser żółty kroimy na kostki, śliwki możemy trochę namoczyć by były miękkie.
Robimy mały placuszek z mięsa i na środek placka kładziemy dodatki po jednej sztuce lub więcej. Zamykamy i tworzymy kulę.
Kulę mięsną obtaczamy w bułce i tak wyrabiamy całą masę mięsną.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kładziemy przygotowane kule. Piekarnik nagrzewamy do 220 st. C, góra i dół i pieczemy około 30-40 minut obracając do zrumienienia panierki.
I tak oto mamy bardzo smaczne danie z niespodzianką. Smacznego.