Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest mój przepis autorski, który polecam ze względu na smak potrawy oraz na uniwersalność. Można ją modyfikować wg swoich smaków i potrzeb.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 61
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4189
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8637
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 61
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4189
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8637
Składniki
Ulubione mięso mielimy. Namaczamy bułkę, odciskamy, dodajemy do mielonego mięsa. Dodajemy również jajko, sól, pieprz, curry wszystko mieszamy.
Ser żółty kroimy na kostki, śliwki możemy trochę namoczyć by były miękkie.
Robimy mały placuszek z mięsa i na środek placka kładziemy dodatki po jednej sztuce lub więcej. Zamykamy i tworzymy kulę.
Kulę mięsną obtaczamy w bułce i tak wyrabiamy całą masę mięsną.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kładziemy przygotowane kule. Piekarnik nagrzewamy do 220 st. C, góra i dół i pieczemy około 30-40 minut obracając do zrumienienia panierki.
I tak oto mamy bardzo smaczne danie z niespodzianką. Smacznego.