Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest mój przepis autorski, który polecam ze względu na smak potrawy oraz na uniwersalność. Można ją modyfikować wg swoich smaków i potrzeb.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Ulubione mięso mielimy. Namaczamy bułkę, odciskamy, dodajemy do mielonego mięsa. Dodajemy również jajko, sól, pieprz, curry wszystko mieszamy.
Ser żółty kroimy na kostki, śliwki możemy trochę namoczyć by były miękkie.
Robimy mały placuszek z mięsa i na środek placka kładziemy dodatki po jednej sztuce lub więcej. Zamykamy i tworzymy kulę.
Kulę mięsną obtaczamy w bułce i tak wyrabiamy całą masę mięsną.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kładziemy przygotowane kule. Piekarnik nagrzewamy do 220 st. C, góra i dół i pieczemy około 30-40 minut obracając do zrumienienia panierki.
I tak oto mamy bardzo smaczne danie z niespodzianką. Smacznego.