Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-01-2020
Dzisiaj polecam pyszne, chrupiące kulki ziemniaczane o smaku pierogów ruskich. Idealne na obiad czy jako szybka przekąska. Wszystkie dzieci uwielbiają ten smak, nawet niejadek się skusi ;-) Jeżeli nie lubisz lepić pierogów, ten przepis ci się spodoba. Smacznego !!!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5382
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9196
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 108
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 85
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5382
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9196
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 108
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 85
Składniki
Najlepiej do tego przepisu sprawdzą się ziemniaki ugotowane dużo wcześniej, muszą być zimne. Do dużej miski wrzucamy twaróg i ugniatamy tłuczkiem, następnie podsmażoną wcześniej cebulkę na oleju, olej należy odlać od cebuli. Kolejno dorzucamy ziemniaki, 1 żółtko jajka, solimy, pieprzymy i całość ugniatamy na jednolitą masę, a następnie mieszamy z serem żółtym pokrojonym w drobną kostkę. Z powstałej masy robimy kulki jednakowej wielkości, nie powinny być większe niż czubata łyżka do herbaty.
Pozostałe jajka solimy, pieprzymy i mieszamy z papryką. Bułkę i mąką wsypujemy do osobnych misek. Powstałe kulki obtaczamy w mące, w jajku a następnie w bułce. Rozgrzewamy mocno głęboki olej i partiami wrzucamy kulki. Smażymy aż się delikatnie zarumienią, wyciągamy łyżką cedzakową i gotowe !!!