Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-01-2020
Dzisiaj polecam pyszne, chrupiące kulki ziemniaczane o smaku pierogów ruskich. Idealne na obiad czy jako szybka przekąska. Wszystkie dzieci uwielbiają ten smak, nawet niejadek się skusi ;-) Jeżeli nie lubisz lepić pierogów, ten przepis ci się spodoba. Smacznego !!!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 66
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 120
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1017
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 66
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 120
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1017
Składniki
Najlepiej do tego przepisu sprawdzą się ziemniaki ugotowane dużo wcześniej, muszą być zimne. Do dużej miski wrzucamy twaróg i ugniatamy tłuczkiem, następnie podsmażoną wcześniej cebulkę na oleju, olej należy odlać od cebuli. Kolejno dorzucamy ziemniaki, 1 żółtko jajka, solimy, pieprzymy i całość ugniatamy na jednolitą masę, a następnie mieszamy z serem żółtym pokrojonym w drobną kostkę. Z powstałej masy robimy kulki jednakowej wielkości, nie powinny być większe niż czubata łyżka do herbaty.
Pozostałe jajka solimy, pieprzymy i mieszamy z papryką. Bułkę i mąką wsypujemy do osobnych misek. Powstałe kulki obtaczamy w mące, w jajku a następnie w bułce. Rozgrzewamy mocno głęboki olej i partiami wrzucamy kulki. Smażymy aż się delikatnie zarumienią, wyciągamy łyżką cedzakową i gotowe !!!